Garnki

O ileż przyjemniej gotuje się, posiadając w swej kuchni funkcjonalne i nowoczesne garnki z modnym designem. Nasz sklep poleca Państwu bogaty wybór garnków, rondli i patelni, wśród których zainteresowaniem cieszą się obecnie te z granitową powłoką. Podążając za trendem na zdrowe gotowanie”, polecamy Państwu szybkowary, sokowniki itp.

Garnki 

Podkategorie

  • Szybkowary

    Szybkowar pod wpływem ciśnienia skumulowanego wewnątrz efektywnie gotuje zdrowe dania. Redukuje czas przygotowania dania nawet o 70%, oszczędzając wodę i energię. Potrawy zachowują witaminy, minerały i walory smakowe. Szczelne zamknięcie szybkowaru ogranicza dostęp tlenu. 6-litrowa pojemność garnków ciśnieniowych pozwala przygotować posiłek dla całej rodziny.

  • Kociołki

    Garnek kociołek do duszonek (prażonek) zwany też kociołkiem myśliwskim lub węgierskim, to idealny sposób na smakowite przekąski na biwaku, pikniku czy podczas ogniska. Oferujemy kociołki o pojemności 8 l, 10 l i 15 l. Kociołki mogą być całe żeliwne lub pokryte w środku emalią. Mają 3 nóżki oraz dekiel przykręcany dwiema śrubami.

  • Komplety garnków

    Zakup kompletu garnków zapewnia nam posiadanie podstawowych sztuk, nieodzownych w codziennych sytuacjach. Składa się on zazwyczaj z kilku garnków z pokrywkami i rondelka czy patelni (36 szt. garnków). Komplety garnków wykonane są ze stali nierdzewnej i emalii, co zapewnia im trwałość i odporność na uszkodzenia.

  • Brytfanny

    Gdzie lepiej przyrządzić kaczkę czy gęś jak nie w brytfannie? Oferujemy brytfanny ze stali nierdzewnej, emalii lub aluminium. Ich długość waha się od około 26 cm do 39 cm, a pojemność od 4 l do 9 l. Niektóre brytfanny wyposażone są w parowiec, czyli dziurkowany wkład leżący na dnie brytfanny, dzięki któremu mięso nie przywiera do dna.

  • Garnki do gotowania na...

    Garnki do gotowania na parze umożliwiają nam zdrowe gotowanie potraw z małą ilością wody i tłuszczu. Są zazwyczaj wyposażone w wielowarstwowe dno termiczne. Niezastąpione do przygotowania klusek na parze czy warzyw!

  • Szynkowary

    Szynkowary to garnki służące do samodzielnego przygotowywania wędlin. Dzięki nim ugotujesz pyszną i aromatyczną szynkę, co do której jakości możesz być pewna. Ponadto są one łatwe w użytkowaniu i w czyszczeniu. Najpopularniejsze są szynkowary stalowe, które wyróżniają się dużą wytrzymałością oraz odpornością na uszkodzenia.

  • Pokrywki do garnków

    Do garnków polecamy pokrywki szklane, nierdzewne i emaliowane na sztuki. Pokrywki szklane wyposażone są w odpowietrznik, są też bardzo estetyczne, ponieważ widać przez nie zawartość potrawy w garnku. Pokrywki czasem wyposażone są w nienagrzewający się uchwyt.

  • Sokowniki

    Sokownik idealnie sprawdza się do otrzymania soku ze świeżych owoców i warzyw. Naczynie to składa się z trzech części wraz z pokrywką z otworem wentylacyjnym; sok odprowadzany jest ze środkowej części za pomocą rurki. Sokowniki występują w wersji 5- i 8-litrowej. Wykonane są ze stali nierdzewnej. 

  • Rondle

    Rondle to niewysokie garnki zazwyczaj z jednym trzonkiem lub dwoma uszami. Przeznaczone są do gotowania, duszenia i smażenia. Oferujemy rondle emaliowane, ze stali nierdzewnej oraz aluminiowe pokryte od wewnątrz teflonem. Rondle emaliowane świetnie nadają się na kuchenkę indukcyjną, te ze stali nierdzewnej  tylko wtedy, gdy posiadają specjalną wkładkę.

  • Garnki do mleka

    Garnek do mleka ma podwójne ścianki. Może być aluminiowy lub ze stali nierdzewnej. Jego pojemności to 12 l. Zazwyczaj wyposażony jest w gwizdek, a wewnątrz znajduje się miarka podziałowa. Garnki do mleka występują w wersji z pokrywką lub bez.

  • Garnki do szparagów

    Garnki do szparagów są wysokie i smukłe. Mają pojemność około 4 l. W środku posiadają specjalny wkład z sitka w kształcie garnka. Umożliwia on sprawne wyciągnięcie długich warzyw.

  • Zestawy do fondue

    Fondue to niezwykle popularna w ostatnim czasie potrawa, nie tylko bardzo smaczna, ale też niezwykle efektowna. Świetnie nadaje się na spotkania z przyjaciółmi, imprezy czy nawet jako deser podczas rodzinnego obiadu. Fondue występuje w dwóch wersjach: słodkiej oraz słonej/pikantnej. W zależności od tego składa się z roztopionej czekolady lub sera oraz maczanych w takim sosie kawałków owoców, warzyw czy np. grzanek. Zestaw do fondue składa się z wielu części, z których najważniejszymi elementami są kociołek na sos oraz podgrzewacz lub miejsce na palnik. Zwykle w zestawie znajdują się też widelczyki.

  • Garnki hermetyczne do...

    Garnki hermetyczne do kiszenia pozwalają na samodzielne ukiszenie kapusty, ogórków czy innych warzyw. Samodzielne przygotowanie kiszonki jest gwarancją nie tylko jej unikatowego smaku, ale też daje nam pewność, że w naszych przetworach nie ma żadnych konserwantów ani niezdrowych dodatków. Garnki hermetyczne, zwane też beczkami do kiszenia, dostępne są w różnych rozmiarach, mogą być ceramiczne bądź kamionkowe. Przydatnym artykułem do kiszenia są także kamienie dociskowe, które pozwalają na utrzymanie wody na odpowiedniej wysokości.

  • Pojedyncze garnki

    Polecamy pojedyncze garnki na sztuki w wielu rozmiarach wykonane ze stali nierdzewnej, emaliowane lub z aluminium. Garnki ze stali nierdzewnej nie obijają się, lecz są bardzo wrażliwe na kwasy i sole; emaliowane  odwrotnie: są odporne na kwasy i sole, ale obijają się. Garnki aluminiowe zazwyczaj od wewnątrz pokryte są teflonem. Wiele z naszych garnków nadaje się na kuchenkę indukcyjną.

  • Garnki rzymskie

    Garnki rzymskie umożliwiają nam pieczenie mięs, warzyw czy chleba. Nie trzeba używać podczas tego procesu oleju i tłuszczu. Soczystość potraw zapewnia para wodna, która tworzy się w naczyniu dzięki porowatej strukturze. Dania są smaczne, aromatyczne, bogate w witaminy i minerały.

na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 23 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 23 elementów