Katalog

Włączone filtry:
Zmywarka
Średnica garnków / patelni
Rodzaj powłoki garnków / patelni
Patelnie

W każdej kuchni powinna znaleźć się dobra patelnia. Oferujemy najlepsze patelnie  kute, odlewane lub prasowane. Każdy z tych rodzajów może mieć powłokę ceramiczną, kamienną (granitową) lub teflonową. Patelnie mają średnicę od 16 cm do 32 cm. Oferujemy również patelnie do naleśników, jajek (tzw. dołkownice) oraz patelnie grillowe.

W każdej kuchni powinna znaleźć się dobra patelnia. Oferujemy najlepsze patelnie  kute, odlewane lub prasowane. Każdy z tych rodzajów może mieć powłokę ceramiczną, kamienną (granitową) lub teflonową. Patelnie mają średnicę od 16 cm do 32 cm. Oferujemy również patelnie do naleśników, jajek (tzw. dołkownice) oraz patelnie grillowe.

Więcej

Patelnie W tej kategorii nie ma produktów.

Podkategorie

  • Patelnie ceramiczne

    Patelnie ceramiczne sprawdzają się przy przygotowaniu zdrowej żywności, ponieważ wymagają dodania tylko niewielkiej ilości tłuszczu. Są przy tym bardzo odporne na zarysowania i uszkodzenia zewnętrzne. Patelnie ceramiczne dostępne są w wielu rozmiarach. W naszym sklepie dostępne są też patelnie ceramiczne na indukcję.

  • Patelnie grillowe

    Patelnie grillowe są zazwyczaj kwadratowe lub prostokątne. Posiadają nierówne, żłobkowane dno. Do tych rowków ścieka wytopiony z mięsa czy ryby tłuszcz. Niektóre z patelnie grillowych mają z boku dzióbek służący do zlewania wytopionego tłuszczu. Patelnie grillowe zazwyczaj są żeliwne lub aluminiowe, a pokryte są nieprzywieralną powłoką.

  • Patelnie teflonowe

    Patelnie teflonowe (ILAG) są bardzo lubiane, bo potrawa, którą smażymy, nie będzie przywierać do dna. Patelnie te bardzo łatwo się czyści. Posiadamy duży wybór wielkości tych patelni, od malutkich po bardzo duże. Różnią się też one swoją głębokością, a także kolorem wykończenia.

  • Patelnie stalowe

    Patelnie stalowe, zwane też patelniami profesjonalnymi, szybko się nagrzewają i długo utrzymują ciepło, są zatem doskonałym rozwiązaniem dla tych, którzy chcą zaoszczędzić na rachunkach. Wykonane są z najwyższej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu wyróżniają się dużą odpornością na uszkodzenia. Posiadają one także nieprzywieralną powłokę.

  • Patelnie kamienne

    Patelnie kamienne, zwane też granitowymi, charakteryzują się bardzo dużą odpornością na uszkodzenia mechaniczne, nawet jeśli używamy metalowych akcesoriów. Kolejną ich zaletą jest nieprzywieralna powierzchnia, co pozwala łatwo utrzymać patelnię granitową w czystości. Nie zawierają one w sobie także niklu i metali ciężkich, dzięki czemu nie trzeba się martwić, że używanie ich będzie szkodliwe dla naszego zdrowia.

  • Patelnie do naleśników

    Któż z nas nie lubi domowych naleśników? Producenci patelni stworzyli niską i płytką patelnię specjalnie do tego celu. Ciasto naleśnikowe rozlewa się na niej równomiernie szybko oraz dokładnie się smaży. Specjalny kształt i profil pozwalają łatwo przewracać naleśniki. Powłoka patelni do naleśników jest nieprzywieralna i łatwa w czyszczeniu.

  • Patelnie aluminiowe

    Patelnie aluminiowe to doskonały wybór dla tych, którzy chcą w szybki i prosty sposób przyrządzić smażone dania. Ich dużą zaletą jest to, że można na nich smażyć potrawy z niewielką ilością tłuszczu. Są lekkie, błyskawicznie się nagrzewają, posiadają także specjalną powłokę, która zapobiega przywieraniu potraw. Posiadamy patelnie aluminiowe przeznaczone zarówno na kuchenki gazowe, jak i ceramiczne.